torsdag 10 mars 2016

Så kan du minska dina problem med acne!

Acne är ett problem för många, inte bara tonåringar utan även för folk i vuxen ålder. Men vad kan man göra åt saken? Det finns som de flesta upptäckt ingen mirakelkur mot acne som ger bestående resultat. Men det finns mycket du kan göra för att minska och lindra dina problem:




  • Byt örngott ofta. När du sover blir du ofta varm och svettig och en kudde med ingrodd smuts är inget att rekommendera då porerna öppnar sig mer vid värme och denna smuts tar sig då in i  dem vilket inte ger så bra hy. 



  • Tvätta alltid ansiktet före läggdags. Somna absolut inte med smink. Som sagt ovan så öppnar sig porerna vid värme och har du sminket kvar på dig så täpper de till porerna och orsakar finnar.


  • Ha en hälsosam kosthållning. Undvik mjölkprodukter, socker och kolhydratrik mat. Hälsan kommer alltid inifrån och genom att undvika ovanstående kost kan du reducera talgproduktionen vilket minskar din acne.

  • Undvik att pilla och peta i ansiktet. Tänk hur mycket bakterier som finns på dina händer under dagarna. Och tänk att du smetar ut allt detta på ditt ansikte varje gång du rör det. Tvätta händerna ofta och använd handsprit för att ytterligare minska risken för överföring av smuts.


  • Använd parfymfri tvål i ansiktet! Huden i vårt ansikte utsätts dagligen för påfrestningar och att använda en parfymerad tvål i ansiktet bidrar till uttorkning vilket gör att talgproduktionen ökar och därmed risken för pormaskar och finnar. Var snäll mot din hy!


  • D-vitaminer. Under vinterhalvåret får man i allmänhet en brist på D-vitamin så dagarna är mörka och solstrålarna få. Då behöver man ett tillskott av D-vitaminer och även andra vitaminer förstås. Ät D-vitaminrik mat såsom fisk och skaldjur, svamp i olika slag, fågel och ägg. Du kan också köpa vitamintillskott eller sola solarium, det ger din hy en boost.

  • Svettas! Träna, sola eller basta. Som sagt innan så öppnar värme dina porer och om du svettas så kommer mycket av den smuts som hamnat i porerna och även annat slagg i kroppen ut. Se till att tvätta av dig ordentligt efteråt så inte smutsen bara torkar in igen. Kör gärna en skrubb så du även får bort gamla döda hudceller för en extra lyster.

  • Drick mycket vatten. Detta är bra i alla avseenden då vatten är en av grundpelarna för liv. Vatten sköljer rent kroppen inifrån och hjälper till att rensa kroppen från slaggprodukter och verkar återfuktande.

  • Sluta kläm på dom! Har du finnar som du helt enkelt inte kan motstå att klämma? Gör inte det  om du inte absolut måste. Tänk en enorm pulserande finne som bara måste bort. Använd dig av nål eller annat anpassat verktyg för att ta bort den med så lite pill som möjligt. Var också noga med att tvätta ansiktet efteråt.

  • Så självklart finns det en omättlig marknad för acne-produkter man kan använda. Visst lindrar de din acne men det finns inget mirakelmedel som gör din hud felfri och utrotar dina finnar för gott. Ett tips jag vill rekommendera själv är Bodyshops Tea Tree Oil serie. Tea tree oil har bakteriedödande egenskaper som minskar redan existerande acne och minskar möjligheten för kommande finnar. Använder du något annat läkemedel för acne som du känner fungerar bra ska du absolut inte byta. Alla hudtyper är olika vilket också gör att olika produkter fungerar olika bra på alla individer. 




your photo name

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar