torsdag 17 mars 2016

D.I.Y Hemmagjord skrubb för både kropp och ansikte

Tjejer, sluta köp dyra bodyscrubs och återfuktande krämer. Nu kan ni snabbt och enkelt blanda ihop en hemmagjord bodyscrub som även verkar återfuktande på bara nån minut. Perfekt nu inför vår och sommar när man vill känna sig extra fräsch och skrubba bort den glåmiga vinterhyn och få en fin lyster och framförallt riktigt len hy. Här har du basrecepten för både ansikte och kropp:

Ansikte:
½ dl socker
½ dl oliv eller mandelolja
1 msk honung

Kropp:
1 dl olivolja
2 dl socker
en skvätt citron







Så enkelt att göra och de flesta har dessa ingredienser hemma redan. Skrubben för ansiktet kan med fördel även användas på läpparna för att få bort döda hudceller men också för att få en fin färg och fyllighet då blodcirkulationen i läpparna sätter fart. Vill man ha en mer väldoftande skrubb kan man exempelvis blanda i lite mynta, vanlijextrakt, kanel,kakao eller annat man gärna vill ha som doft.

Vid en nödlösning då man behöver en ordentlig skrubb men inte riktigt har tid eller alla ingredienser att slänga ihop denna blandning kan du göra det enkelt för dig och bara ta en del socker och blanda i din kropps eller ansiktstvål till önskad konsistens och sen är det klart. Om du gör denna snabbversion se till att återfukta dig efter dusch eller ansiktstvätt.


your photo name

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar