fredag 19 februari 2016

Graviditets-sex!

Många oroar sig för att det är farligt för fostret eller kvinnan att ha sex under graviditeten. Det är det inte.

Orgasmer kan i vissa fall utlösa sammandragningar och vävnaderna i underlivet är skörare kan börja blöda lättare under graviditeten och när barnet är fött. Det kan kännas lite obehagligt men är inte skadligt.

Många oroar sig för barnet i magen men det är stort avstånd mellan mannens penis och barnet. Barnet ligger väl skyddat av den starka livmoderväggen och av fostervattnet. Slemproppen som sitter i livmodertappen fungerar även som säkerhetsvakt och ser till att inga spermier eller bakterier tar sig in till barnet.

Många kvinnor upplever det som skönare att ha sex under graviditeten. Det beror på att slemhinnorna sväller och hormonhalterna gör att man lättare blir våt. Den bästa tiden brukar vara efter de första tre månaderna när illamåendet försvunnit och innan du blivit alltför stor och otymplig.

Bra ställningar kan vara svåra att hitta när magen är i vägen. Det kan fungera bra om kvinnan ligger ner på sidan, om hon står på alla fyra eller på knä i sängen och hänger på sängkarmen. Att ha sex i vatten kan underlätta för kvinnan eftersom kroppen blir lättare.

Mot slutet av graviditeten kan det vara bra att vara lite försiktig med hårda stötar. Detsamma gäller även för dildos och andra sexleksaker.
your photo name

1 kommentar: