torsdag 14 april 2016

Fan vad äckligt att ha sex under mensen!

Det är en väldigt vanlig reaktion när man pratar om samlag under mensen. En del kvinnor kan pga hormonerna faktiskt bli riktigt kåta under mensperioden och varför ska man låta bli om man verkligen vill och (förhoppningsvis) har en fast partner som inte är rädd eller äcklad av blod?
 
Ett tips för dig som faktiskt inte kan hålla dig tills blödningen slutar är att ha en het stund i duschen eller direkt efter duschen. Men det går faktiskt lika bra i sängen också. Det många inte vet är att man faktiskt inte blöder konstant när man har mens. Eftersom livmoderetappen är så trång så kommer det ut ytterst lite blod i taget men under hela mensperioden. Om du sköljer ur underlivet lite lätt med vatten och kanske någon bra tvättolja för intima områden runtom underlivet (tvätta aldrig med tvål inuti slidan!) så du inte blir uttorkad så håller du dig "ren" ett litet tag. Om du vill slippa en massa jobb med att ta bort eventuella fläckar så använd gärna en handduk som underlag och kondom då mensblod kan blandas och rinna ut med sperman när killen kommit. Det är ju inget farligt i sig men man kan tro att det är mer mens än det faktiskt är och det kan vara avtändande och kännas jobbigt för en del. 

Ett annat tips för er tjejer som använder tampong är att använda den minsta storleken på tampong under sexakten. Du kan ha tampongen kvar i slidan som vanligt under sexet för att minimera risken för "blodspill". (Ja både penis och tampong får plats därinne) Glöm inte att byta ut tampongen direkt efteråt för att undvika eventuella infektioner mm. 



Och för er som absolut inte vill eller vågar ha sex under mensen är ju det lika bra också eftersom man håller sig avhållsam upp till en vecka, och när veckan är slut kan man vara kåtare än någonsin! 


your photo name

1 kommentar: